Speltips inför öppningsmatcherna i ESL Pro League Finals
7 månader sedan

Den nionde säsongen av ESL Pro League ska nu avgöras då offlineslutspelet inleds under morgondagen i Montpellier beläget vid den franska rivieran. Det är den första stora turneringen som både Astralis och Liquid kommer att delta i tillsammans sedan majorn i IEM Katowice för över tre månader sedan. De båda topplagen var förvisso båda närvarande vid BLAST Pro Series São Paulo där de möttes i final, men som bekant saknar BLAST-turneringarna prestigen som dessa mer traditionella turneringar åtnjuter. 

 

Det finns såklart en mängd storylines inför turneringen då Liquid numera etablerat sig som först på världsrankingen och Astralis haft en minst sagt skakig comeback i ECS-finalerna. ENCE, Vitality och Furia lyser dock alla med sin frånvaro, samtliga lag har haft stora framgångar medan Astralis inte varit närvarande i de stora turneringarna under våren. Det är istället FaZe, MIBR och Fnatic som ska försöka hota de två topplagen om titeln i veckan. Men först är det tisdagens öppningsmatcher som gäller och vi ska ta en kik på ett par av dem med några handplockade speltips inför turneringsstarten. 

 

Bra odds på Fnatic 

 

Det svenska hoppet Fnatic tar sig an NRG i den första matchen på morgonen i vad som kan bli ett jämnt möte. Vi börjar med att ta en titt på NRG som nyligen gjort ett spelarbyte där de ersatt daps med stanislaw i rollen som in-game leader. Det var under daps ledarskap som NRG verkligen slog igenom förra året i amerikanska ECS, de var då en blandning mellan unga okända spelare och spelare som daps och FugLy som många trodde hade passerat sitt bäst före-datum. Det är med andra ord svårt att föreställa sig hur ett NRG utan daps vid rodret kan komma att se ut framöver. 

 

Amerikanerna i NRG hade stora förväntningar på sig i samband med att Tarik anslöt till laget efter majorn, men resultaten har uteblivit och det är fullt förståeligt att de tillslut gjort förändringar i sin femma. stanislaw är dock inte den typ av spelare som direkt kommer att göra ett stort avtryck i lagets första turnering med sin nya line-up, därmed är det svårt att se varför de skulle vara favoriter mot Fnatic imorgon. Ha även i åtanke att de förlorat tre raka bäst av tre-serier mot Fnatic med endast en kartvinst sammanlagt under våren och de verkar ha stora problem med svenskarnas något kaotiska spelstil. 

 

Fnatic kanske har svalnat lite efter deras glödheta vår där de tog sig till två raka finaler i StarSeries och IEM Sydney, men de känns trots det mycket mer stabila än NRG i dagsläget. Ni känner nog alla till Fnatics styrkor och svagheter vid det här laget och jag tror inte att en längre genomgång behövs för att motivera spelet. Stärkta av att nyligen ha säkrat sin plats i den europeiska minorn så känns det på förhand som att Fnatic borde gå in i denna match som favoriter. 

 

Fnatic ML @2.10 5/10u Bet365 

 

Upp till bevis för MIBR 

 

Med Furias framgångar nyligen har det ofattbara hänt, MIBR har tappat positionen som Brasiliens bästa lag i världsrankingen. Kritikerna på senaste tiden har varit många och högljudda och brassarna kommer att ha många ögon på sig i Montpellier. Deras öppningsmatch mot Mousesports blir inte en enkel uppgift, men om MIBR inte kan kraftsamla nu när de blivit omkörda av Furia så kanske det är dags att börja titta på förändringar i laget och sluta att leva på gamla meriter. 

 

De är på papperet ett klart bättre lag än Mousesports, som satsat ungt med Karrigan vid rodret, och borde egentligen vara klara favoriter här. Men som vi alla vet så har det gått tufft för MIBR sedan majorn samtidigt som Mousesports befinner sig i en positiv trend med deras nya lag. Jag tror dock att många missbedömer matchen eftersom lagens uppfattade form till stor del grundar sig i vilka förväntningar som finns på lagen. En viss nivå av spel hade kanske ansetts vara godkänt för Mousesports medan många hade sågat MIBR vid fotknölarna för precis samma spel. 

 

Mousesports enda egentliga bedrift under våren har varit deras vinst i Dreamhack Open Tours där de besegrade WindigoAvangar och CR4ZY (f.d. Valiance). Samtliga av dessa lag har en bedrövlig form och trots att Mousesports välförtjänt blev hyllade för vinsten så hade MIBR snarare hånats för att de ens skulle ha deltagit i en sådan turnering. Trots att gapet mellan lagen har minskat så menar jag på att MIBR trots detta bör ses som favoriter. Brassarna vann dessutom senaste mötet med 2-0 i kartor under IEM Sydney och när spelbolagen nu håller Mousesports som favoriter helt plötsligt så känns det rimligt backa MIBR. Det är alltid klurigt att spela på MIBR, då man aldrig riktigt vet vad man får av dem, men med tanke på oddsen och omständigheterna bedömer jag ändå att det är ett bra spel. 

 

MIBR ML @2.02 5/10u GGBET 

avatar

EsportRecon för dig som är över 18år

Kunskap och skicklighet spelar en viss roll när det gäller vadslagning. Är man påläst och kunnig ökar sannolikheten att man kan förutspå vilket lag som vinner en match. Problemet är att även andra spelare är pålästa, och förmodligen gör samma förutspåelse som du. Det gör att oddsen går ner, och det blir svårt att vinna en storvinst. För att vinna stora summor pengar på vadslagning krävs, ja just det, tur.


Läs mer på stodlinjen.se