Krönika: NiP ser ut att sakna en plan
7 månader sedan

Det svenska storlaget annonserade under gårdagen att den unga talangen Plopski ansluter till laget och att de kommer att bänka dennis för att lämna plats åt honom i den aktiva femman. Med tanke på debaclet med draken och dennis under våren och att värvningen sker endast en vecka efter det att Ancient lyckats kvala in till den europeiska minorn så börjar man nästan undra om NiP ens själva vet vad de håller på med. 

 

Plopski är ett framtidsnamn och kan säkerligen bli en succévärvning på lång sikt för laget. Han är skolad under BARBARR och har sedan ung ålder formats och lärt sig spela i ett taktiskt system, vilket även syns i hans spel. Han är inte bara väldigt vass mekaniskt, han tar även många kloka beslut trots sin unga ålder och kommer säkerligen att vara ett av de stora svenska namnen inom Counter-Strike i framtiden. Kritiken har i denna krönika alltså inte alls udden riktad mot Plopski, det är dessutom självklart att han tackar ja när ett lag som NiP efterfrågar hans tjänster. Tidpunkten för värvningen är dock väldigt olycklig för den svenska Counter-Strikescenen. 

 

Mardrömsmajor att vänta för svensk del 

 

NiP kan i och med att Plopski redan spelat för Ancient i kvalet inte använda honom i majorn senare under sommaren. De kommer alltså att behöva spela med antingen pita eller dennis om de nu inte tar in någon helt annan specifikt för majorn, men det är inte ett troligt scenario. Spelar de med pita så är nog alla förhoppningar om ett bra resultat och en ny slutspelsplacering så gott som bortblåsta. Detsamma gäller nog även om de spelar med dennis eftersom de annonserat att de kommer att börja träna med Plopski. Enligt dennis så var det dessutom på grund av dålig kemi som han blivit bänkad i laget så det verkar tyvärr inte finnas några ljuspunkter för NiP:s chanser i Berlin. Ancient sätts även de i en omöjlig sits, som om de inte vore svårt nog att ta sig igenom den europeiska minorn så tappar de nu Plopski och ersättaren Grux är även han låst i majorkvalet. För svensk del får man helt enkelt sätta hoppet till Fnatic vars form är skakig och som ännu inte har en garanterad plats i majorn. Det är som upplagt för den sämsta svenska insatsen i en majorturnering i spelets historia. 

 

Det är svårt att få en inblick i NiP och hur de har tänkt under våren när de hämtat in och kastat bort draken när det nu visar sig att situationen med dennis tydligen var så ohållbar att de behövde hämta in Plopski redan nu och därmed förstöra deras chanser i majorn. Det är uppenbart att NiP inte är ett välfungerande lag i dagsläget och frågan är om Plopski ens är svaret på deras problem. Han är säkert en utmärkt värvning på lång sikt, men att döma av dennis avskedstext så är det inte riktigt rollen som laget behöver fylla. Man ska såklart ta dennis ord med en nypa salt då han precis blivit bänkad, men de bekräftar de farhågor många har haft om situationen i NiP. Det verkar saknas en tillräckligt bra spelplan och ledarskap i laget för att de ska kunna stabilisera sig som ett topplag. Det var längesen nu som NiP ens kunde hota om att vinna en titel. 

 

Fler frågor än svar

 

Samma pressmeddelande som annonserade värvningen av Plopski berättade även att GeT_RiGhT troligtvis kommer att fasas ut ur laget efter majorn i Berlin, detta förtjänar såklart en helt egen text men det är inte vad jag vill fokusera på med denna krönika. Vem som ersätter honom i NiP kommer dock att bli avgörande. flusha hade varit en mycket intressant värvning då han fortfarande är en av Sveriges bästa spelare och har lite erfarenhet som IGL, han har dock tackat nej till NiP tidigare vilket gör det mindre troligt. Olofmeister hade kanske kunnat vara ett alternativ om han kallats hem från FaZe, men han fyller varken rollen som ledare eller AWP-spelare. nawwk hade kanske varit en spännande värvning, men ledarskapsproblemet kvarstår. Hampus har tidigare varit IGL i Red Reserve, men frågan är hur vass han är som ledare och om han är redo att leda ett lag som NiP, hans tid under Ex6TenZ i GamerLegion kanske förbättrar hans chanser något. GOLDEN förtjänar också att nämnas, men hans aktier har nog sjunkit ganska rejält efter Cloud9:s fullständiga haveri under våren. 

 

Framtiden är väldigt oviss och frågorna är långt fler än svaren vi får. Vem som blir GeT_RiGhTs ersättare kommer att forma NiP framöver och det är svårt att utläsa någon långsiktig plan från lagets sida innan vi vet vem det kommer att bli. Det är heller inte helt lätt att ha något större förtroende för att NiP kommer hantera situationen snyggt med tanke på hur många spelarövergångar sett ut historiskt. Med det sagt så är det omöjligt för oss på utsidan att fullt ut förstå vad som försiggår i laget bakom stängda dörrar. Vi kan bara uppgivet följa från sidlinjen och hoppas att NiP vet någonting vi andra inte känner till och att de efter majorn på riktigt kan börja bygga på ett slagkraftigt lag som återigen kan utmana om titlar.

avatar

EsportRecon för dig som är över 18år

Kunskap och skicklighet spelar en viss roll när det gäller vadslagning. Är man påläst och kunnig ökar sannolikheten att man kan förutspå vilket lag som vinner en match. Problemet är att även andra spelare är pålästa, och förmodligen gör samma förutspåelse som du. Det gör att oddsen går ner, och det blir svårt att vinna en storvinst. För att vinna stora summor pengar på vadslagning krävs, ja just det, tur.


Läs mer på stodlinjen.se