EPL: Complexity – Renegades
4 månader sedan
Profilbild EH

02:20 Complexity – Renegades

 

Vi fortsätter att fokusera på ESL PRO LEAGUE men denna gång riktas blickarna mot amerikanska delen av turneringen och det är en match som innehåller två lag som har en hel del att bevisa. Det är också två lag som har en varsin inhoppare på grund av visumproblem och där jag tycker att Renegades är det lag som ska kunna dra längsta strået här.

 

Complexity hade en otrolig framgångssaga under förra årets major där man var uträknande av dem flesta men lyckades att spela till sig en fin placering och verkligen chockerade CS scenen. Efter denna turnering hade man en del andra fina resultat men ju längre tiden gått så har man bytt ut spelare och början av det nya året är ingenting som laget eller fansen lär vara nöjda över.

 

Inför denna match så kommer laget till spel utan australienska spelare Rickeh som fått problem med visum och istället kommer den förra Complexity spelaren yay in. Yay fanns med när laget hade sin framgångssaga men var en av spelarna som fick lämna organisationen och ska nu börja spela med BNB i ESEA ligan. Ska vi vara helt ärliga så är Complexity ett helt okej lag som är för bra för att spela emot tier 2 lagen men inte riktigt lyckas hålla ihop det när man ska spela tier 1 CS.

 

Ett problem Complexity alltid haft är deras mappool och även under framgången i höstats så spelades många av matcherna på Inferno och hade man inte fått den karta i nästan varje match så tror jag inte att man hade gjort dem resultat man gjorde i majorn. Nu ska man alltså spela med yay som högst troligt inte har praccat jätte mycket om någonting alls med laget då han har sitt egna lag att fokusera på och detta i en blandning med att laget har en ganska dålig mappool så förstår ni att det kan uppstå problem.

 

Renegades hade sin framgångssaga under årets första major istället där man spelade fantastisk CS och faktiskt tog sig in på en top 5 placering på HLTV rankings. Efter majorn har man lyckats med att spela kvartsfinal i Katowice, semifinal i Starladder och nu senast floppat totalt på hemmaplan i Sydney. Floppen på hemmaplan för laget tror jag tog ganska hårt på spelarna men samtidigt så är detta ett lag som verkligen krigat sig till toppen och det lär finnas revanschlust att kunna bevisa vilken nivå man faktiskt har och att placeringen i majorn inte var en engångsgrej.

 

Gratisfaction har precis som Rickeh problem med sitt visum vilket gör att in kommer britten Smooya och det är inte första gången han spelar med laget. Smooya fanns med under steg 1 utav EPL och har högst troligt praccat en del med laget senaste månaderna då man redan vid steg 1 visste att Gratisfaction inte hade visum. Det är också en spelare som vill spela i lag och efter att han blivit satt på bänken utav BIG så tar han varje chans han får att spela oavsett om det är som inhoppare eller att kvala med någon mix. En ung och duktig spelare som har karaktär och förtjänar att få tävla mot dem bästa.

 

Renegades har precis som Complexity en del svagheter i sin mappool men som tur är så lär Complexity högst troligt vilja spela en pug karta och dessa kartor kan alla spelare i Renegades spela.

 

Sammanfattning:

 

Två lag som inte har fulla femmor men där Renegades troligtvis har kunnat praccat mer med sin inhoppare då han inte har något annat lag att fokusera på. Complexity var laget på allas läppar i höstas och Renegades har under våren varit det lag alla pratar om som den nya utmanaren mot toppen. EPL är ett event man vill kvalificera sig till och även fast Smooya är en inhoppare här så älskar han att vinna och ser detta som en chans att bevisa för topplagen att han fortfarande är relevant. Renegades är ett bättre lag i grunden än vad Complexity är och det finns stor chans att vi får se en 2-0 vinst här.

 

Spel:

Renegades -1.5 @ 2.25 5/10u 

 

 

avatar

EsportRecon för dig som är över 18år

Kunskap och skicklighet spelar en viss roll när det gäller vadslagning. Är man påläst och kunnig ökar sannolikheten att man kan förutspå vilket lag som vinner en match. Problemet är att även andra spelare är pålästa, och förmodligen gör samma förutspåelse som du. Det gör att oddsen går ner, och det blir svårt att vinna en storvinst. För att vinna stora summor pengar på vadslagning krävs, ja just det, tur.


Läs mer på stodlinjen.se