ECS: G2 – ForZe
4 månader sedan
Profilbild EH

17:00 G2 – ForZe

 

Under måndagen fortsätter ECS med fyra nya matcher där vi bland annat finner denna match mellan fransmännen i G2 och ryssarna i ForZe. Det är en intressant match då båda lagen har en hel del att bevisa gällande vilken nivå man faktiskt ligger på. Att spela dessa typer av turneringar är något helt nytt för ryssarna och det är kul att dem är här. Samtidigt för fransmännen så är allt annat än avancemang och att få spela om topplaceringar ett fiasko om man ska gå ifrån hur stor kravbild G2 som organisation har.

 

G2 har jag skrivit om ett par gånger och det som alltid nämns gällande detta lag är deras organisation. Man har lyckats bygga upp något riktigt stort och konkurrerar just nu om att vara en av dem största och bästa organisationerna i väst (Nordamerika + Europa). Detta gör att det nästan inte går att få bättre förutsättningar som spelare att lyckas och det projekt man drog igång för ett par månader sedan med KennyS & Shox vid rodret har fått en helt okej start men det är dags att man börjar visa upp resultat även mot toppmotstånd.  Laget gjorde ett riktigt bra gruppspel i EPL där man gick 3-0 och direktkvalificerade sig till slutspelet. Nu är det årets andra stora turnering som ska spelas och med ett par veckors vila ska man kunna komma väl förberedda hit.

 

Det syns att spelarna trivs tillsammans och även fast det är en ganska ung femma så besitter alla spelare erfarenhet och det är något som har underlättat enormt mycket så att en spelare som t.ex. KennyS kan fokusera på rätt saker och inte behöver hjälpa dem nya spelarna in i spelet så mycket. Efter gruppspelet i EPL så har man inte spelat någon match vilket gjort att spelarna har i lugn och ro kunnat se tillbaka på sina första 30 matcher tillsammans och sedan därifrån utvecklat sitt spel. Det ska bli intressant att se hur man har jobbat med sin mappool och blir det fiasko här så har man absolut ingenting att skylla på då förutsättningarna knappt kunnat bli bättre.

 

ForZe har en hel annan bakgrund då ingen av spelarna besitter någon sorts erfarenhet från stora turneringar utan man har grindat på och nu hittat en konstellation som verkar funka. Laget är väldigt ungt då 4 av spelarna är under 21 år men trots det har man lyckats skapa en vinnartradition och jag tycker någonstans att detta lag är resultatet av att duktiga spelare som jobbar hårt och inte leker divor kommer att få chansen till att lyckas för eller senare. På sina 190 matcher så har man en vinstprocent på 66,6% vilket bevisar att man är starka.

 

Laget sitter på en riktigt bra mappool då man mer eller mindre spelar alla kartor och att inte sitta på under 60% winrate (förutom Overpass som har 59.3%) när man spelat alla kartor minst 20 gånger är riktigt starkt för ett lag som för många är ”riktiga nonamers”. Nu ska man äntligen få spela en turnering med tier 1 lag och frågan är ifall laget är redo för detta?

 

Sammanfattning:

 

ForZe är bra och det är ingenting vi ska sticka under stolen med. Nu möter man dock ett G2 som kommer in med 100% fokus och som framförallt har erfarenheten av att spela matcher i viktiga turneringar och klarar av pressen på ett helt annat sätt. Vi ska inte underskatta ryssarna på något vis men fransmännen måste ha gjort sin hemläxa här och jag har svårt att se hur man inte lär komma ut imorgon med en tydligen gameplan och att laget är taggade till tårna. Det finns svagheter i ryssarnas spel och mappool som man kan utnyttja och att G2 går ifrån denna match med en 2-0 vinst är vad jag väljer att investera mina pengar i.

 

Spel:

G2 -1.5 @ 1.90 5/10u 

 

 

avatar

EsportRecon för dig som är över 18år

Kunskap och skicklighet spelar en viss roll när det gäller vadslagning. Är man påläst och kunnig ökar sannolikheten att man kan förutspå vilket lag som vinner en match. Problemet är att även andra spelare är pålästa, och förmodligen gör samma förutspåelse som du. Det gör att oddsen går ner, och det blir svårt att vinna en storvinst. För att vinna stora summor pengar på vadslagning krävs, ja just det, tur.


Läs mer på stodlinjen.se