DH Dallas dag 1
8 månader sedan
Profilbild EH

Vi har precis sett sista lagen kvalificera sig till EPL, Vitality vinna cs_summit och en hel del matcher i Minor kvalet till majorn. Nu fortsätter sommarens hektiska schema med ett LAN och det är Dreamhack som ska ha hand om et LAN borta i Nordamerika och närmare bestämt Dallas. En bra mix av lag från både EU och Amerika ska göra upp om en prissumma på 250.000$. Det är ett intressant lan på många vis där det också finns en hel del frågor som kommer besvaras

 

 

  • Hur bra är egentligen FaZe efter att man tagit in Neo i sin lineup?
  • Liquid förlorade återigen en final under söndagsnatten i cs_summit så hur bra är detta lag egentligen?
  • Det har varit ganska tyst om TyLoo senaste tiden, kan man återigen chocka världen?
  • Hur bra är egentligen Vitality?
  • North, Renegades, Fnatic, G2 vart har vi dessa lag och är lag som Fnatic redo att ta en ledande position inom CS världen återigen?

 

Många frågor finns och vi får se om allting har besvarats när vi summerar eventet om ca 1 vecka.

 

 Team Liquid – Lucid Dreams

 

TL är och ska vara stora favoriter här. Lucid Dreams är alldeles för oprövade internationellt samtidigt som Liquid rankas som top 3 i världen. Liquid lär vara revanschsugna efter Summit och det förvånar mig inte om det blir total kross här. Handikapplinan ligger på -9.5 vilket är ganska korrekt då amerikanerna är så pass mycket bättre än sina motståndare här. Det som gör att jag dock väljer att fega ur på detta spel är att lag oftast testar lite nya saker både gällande taktiker men även att spela lite en sämre karta för att få träna på det.

 

Liquid kommer att vinna denna match och troligtvis gör man det väldigt stort. Jag väljer dock att avstå spel här om inte en lägre lina dyker upp. Isåfall hojtar jag till!

 

Team Vitality – North

 

En av dem intressantaste matcherna på förhand. Vitality visade upp riktigt fint spel under cs_summit och fick tillslut vinna turneringen efter 2-0 i finalen mot Team Liquid. Zyw0o visar högform och laget spelar verkligen utefter att han ska få skina. Fransmännen investerar väldigt mycket i att Zywoo ska bära dem och när han har en dålig dag så går det sämre för laget. Det går att jämföra Vitality med hur Navi investerar i S1mple men skillnaden är att Vitalitys övriga spelare ändå är någorlunda bra.

 

På andra sidan har vi North som visade god form under steg 2 av EPL Där man vann sin grupp efter att ha slagit Navi, Heroic och BIG i tre raka matcher. Laget reste under söndagskvällen till Dallas och frågan är hur mycket jetlag kommer att påverka. Precis som vanligt är det svårt att sia om hur danska lag ska prestera men jag är imponerad minst sagt av det spel North visat upp senaste tiden.

 

Det är inte helt omöjligt att vi får se en Dust 2 här eller varför inte Nuke? Oavsett vad så är tror jag att Vitality fortsätter på det man visade upp i Summit och man har en fördel över att slippa en lång resa från Europa. Denna match är en av dem bästa om inte den bästa på förhand enligt mig och när vi får 1.83 på att Vitality ska vinna med minst 3 rundor (handikapp -2.5) så kan jag inte blunda.

 

 Faze Clan – Windigo

 

Här har vi en intressant match på så sätt att Faze har hunnit få någon vecka med Neo och det ska bli kul att se vad man fått ihop. På andra sidan har vi Windigo som jag länge var inne på att investera i men man ska nu ha Calyx som inhoppare då en av spelarna fått Visum problem och frågan är då hur samspelta man är?

 

Windigo är ett lag som är bra att slå i underläge samtidigt som FaZe är enormt skakiga. Just nu ligger dem flesta bolag runt 2.60 -2.80 i odds är Pixelbet sticker ut med 3x pengarna på Windigo. Det är fortfarande okänt hur länge man vetat om att Calyx ska spela med laget och det är just lagspelet och kollektivet som brukar vara Windigo styrka. Nu ställs man mot Niko som  släppt IGL rollen och det lär finnas en otrolig hunger att återigen bevisa vilken fin spelare han är.

 

Jag skippar spel i nuläget men att investera pengarna i Windigo är smygintressant och det kan komma att hända närmare på matchstart. 3x är absolut inget dåligt spel trots att Calyx är med i femman under detta event.

 

Ninjas In Pyjamas – TyLoo 

 

Svenska NIP tar emot kinesiska TyLoo i en match dr det finns bra skrällchanser. NIP är utmålade som stora favoriter här av varenda spelbolag och jag kan inte riktigt förstå varför. visst är formen fin på laget men jag tycker att NIP har överpresterat ett tag nu och jag tror att laget har mått bra av att får vara underdogs och inte ha några förväntningar på sig. Nu ska man helt plötsligt vara favoriter och att kliva in i en match man bara ska vinna enligt många är svårt.

 

Tyloo har gjort om lite sedan man sist såg laget tävla utanför Asien och det ska bli mycket intressant att se denna lineup ställas mot bra motstånd. Har en del resultat som kan ifrågasättas men överlag så gör man det som krävs borta i Asien. TyLoo är absolut inget dåligt lag utan man kan ställa upp med en stark femma där spelarna har erfarenhet och egentligen bara går och väntar på att få tävla world wide igen.

 

NIP har alltid haft en del problem med deras mappool och detta är någonting som är sårbart i en Bo1. Laget har inte heller något riktigt klar AWP:are så det finns fortfarande en hel del frågor kring detta lag. Jag tycker att man är alldeles förstora favoriter och kommer att investera både i att kineserna vinner denna match men även handikappspelet som betyder att laget behöver ta 11 rundor för att ge oss pengar.

 

ENCE – Isurus

 

ENCE som tog scenen med storm när man sprang igenom vårens Major men väl framme i final fick se sig besegrade. Har precis som Vitality, Renegades, NRG och Liquid varit och spelat Summit så man slipper en lång resa. Gjorde väl inte sitt bästa event nu i helgen och jag som i GLHF – Talkshow snackade ner laget står fortfarande för det uttalande men måst erkänna att det finns kvalitéer i laget. Har precis som NIP en del problem i sin mappool och när det är bo1 så passar det perfekt för en underdog att kunna få till en karta storfavoriterna inte trivs jättebra på.

 

Isurus är ett av få lag ifrån Sydamerika som finns på hög nivå och laget har inte så mycket erfarenhet trots att man på senare tid fått ställas mot bra motstånd och även fast man inte vinner matcherna så visas det hela tiden framsteg. Precis som för Lucid Dreams så är dett bra erfarenhet för spelarna men att man kommer utmana om någon slutspelsplats finns inte på kartan även om man kan få någon eller några kartor att bli jämna.

 

Isurus har en hcp lina på +9.5 vilket kan vara bra beroende på karta. Denna match är ingenting som jag väljer att investera pengarna in om inte Linan på Isurus går upp till 11.5 eller tvärtom går ner till 7.5 / 8.5. Om spel kommer så informeras ni!

 

RNG – G2

 

Två lag som går att ifrågasätta mycket och som man inte riktig vet vad som kommer att levereras. Renegades hade inget lyckat event under cs_summit och har efter en längre tid med Smooya som inhoppare nu fått tillbaka in Gratisfaaction i laget. Status på honom som spelare och även hur länge man hunnit gå tillbaka till denna femma är i stunden oklart. Gjorde precis som ENCE en riktig bra Major men har efter det inte fått ordning på spelet och man väntar fortfarande att den CS som spelades under Majorn ska komma tillbaka.

 

G2 gjorde ett lysnade gruppspel i EPL där man toppade gruppen med Navi, Fnatic, Windigo och direktkvalificerade sig till finalerna. Efter denna framgång har det dock varit trögt från fransmännens sida och det florerade ett rykte om att man inte längre praccade och det skulle kunna ske något spelarbyte i laget. Jag tycker det är ett sjukt rykte då man har påbörjat någonting bra och det skulle vara intressant att se hur och om man kan ta tillbaka Frankrike till toppen.

 

G2 har en bra mappool vilket Renegades kanske saknar och detta är någonting som är viktigt i en bäst av 1 match. Jag har inte plockat någonting i matchen ännu men tycker att det kan vara smyginressant med att spela på fransmännen. Återkommer gällande spel här!

 

NRG – Furia

 

Furia är ett mycket intressant lag som även dem slog igenom under vårens Major och efter det bara fortsatt sin utveckling spikrakt uppåt. Laget är fortfarande ganska oerfarna och saknar rutin ifrån tier 1 matcher men man krossar i princip allt i sin väg där man spelar just nu och det skulle inte förvåna mig om laget under hösten kommer synas i dem flesta tier 1 turnering. Laget ser hungriga ut och framförallt redo att vara med och slåss mot dem bättre lagen.

 

NRG har nu under längre tid funnits med i toppskiktet av scenen och går väl egentligen bara och väntar på att få vinna en turnering. Laget har gjort ett helt okej 2019 såhär långt där man placerat sig bra på flertalet turneringar men aldrig lyckats hela vägen. Den stora styrka som laget har är lagspelet och det syns framförallt när man ska möta lag som är top 4 i världen att man faller på det individuella.

 

NRG är favoriter i denna match vilket man också ska vara. Men jag vill höja ett varningsfinger för brassarna i Furia då man nu äntligen ska få motstånd igen och bli inte förvånad om man vinner denna öppningsmatch. Beroende på vilka kartan som ska spelas så kan ML spelen vara bra men jag väljer att gå på det säkrare kortet och spelar Furia +4.5 rundor.

 

Fnatic – Cloud 9

 

Ett klassiskt möte mellan två organisationer som funnits med länge och där båda gått igenom väldigt mycket framförallt på senare tiden. Cloud 9  skrällde för ungefär 1.5 år sedan och vann en major och har efter det haft stora problem att få en lineup som är tillräckligt bra för att vara ett topplag. Man har gjort en del spelarbyten fram och tillbaka vilket också gör att man aldrig riktig får kontinuiteten för spelarna och därför har problem att skapa någonting bra.

 

Det syns väldigt väl på C9 att spelarna har erfarenhet då man mot sämre motstånd kan kontrollera matcher och vinna på rutin medans så fort man ställs mot bättre lag så blir det problem. Jag håller inte detta lag hög alls utan tycker man är mediokra och kommer inte alls bli förvånad om man torskar två raka i detta event och åker ut direkt.

 

Fnatic som många vet ligger mig varmt om hjärtat och det spel man visat upp på senare tid är någonting på rätt väg. Framförallt tycker jag att Twist har börjat visa vilken duktig spelare han är och kan han, Brollan samt Krimz fortsätta bygga vidare på detta med support från Xizt och JW så har vi svenskar någonting att hoppas på.

 

båda lagen kvalificerade sig precis till EPL finalerna så det kommer finnas självförtroende på servern. Jag tycker dock att Fnatic är ett bättre individuellt lag och en mappool som går i deras favör. Det som talar för att C9 ska vinna denna match är att man slipper en lång resa från EU och på så sätt inte kommer att vara jetlaggade. Hur jag än vrider och vänder på detta så är man så pass mycket bättre än sina motståndare att vinna med minst 4 rundor (16-12) inte ska vara allt för mycket begärt.

 

Spel inför dag 1 utav DH Master Dallas

 

Team Vitality -2.5 @1.83 5/10u Bet365

TyLoo ML @3.75 5/10u Bet365

TyLoo +5.5 @1.80 5/10u Bet365

TyLoo +4.5 @ 1.90 5/10u Coolbet

Furia +4.5 @1.90 5/10u Bet365

Fnatic -3.5 @1.80 5/10u Coolbet

 

Det finns som sagt en del matcher jag avvaktat med att ta spel i och kommer det ytterligare spel till Dag 1 är det via min twitter @hoogemil_. Ni har dock fått tankar till alla matcher och kan med hjälp av dem skapa er egen uppfattning och placera spel!

avatar

EsportRecon för dig som är över 18år

Kunskap och skicklighet spelar en viss roll när det gäller vadslagning. Är man påläst och kunnig ökar sannolikheten att man kan förutspå vilket lag som vinner en match. Problemet är att även andra spelare är pålästa, och förmodligen gör samma förutspåelse som du. Det gör att oddsen går ner, och det blir svårt att vinna en storvinst. För att vinna stora summor pengar på vadslagning krävs, ja just det, tur.


Läs mer på stodlinjen.se